OVER

DE ESTETHICA VAN DE GEBROKEN MENS

Artez

De Esthetica van de gebroken mens

Afstudeervoorstelling ArtEZ in 2019

Samen met mijn spelers: Claire Porro, Jasmijn van Meurs en Iza Wirken zijn we begonnen met een uitgebreid onderzoek vanuit de badkamer.

Aan de buitenwereld laten we graag zien hoe goed het met ons gaat. Je knapste foto’s op internet, we laten graag zien hoe goed het met ons gaat.

Mijn afstudeer voorstelling start ik vanuit de badkamer. In de badkamer zetten we ons masker af, zijn we alleen. Naar de badkamer vluchten we, draaien we de deur op slot en doen we niet alsof. Mijn afstudeervoorstelling gaar over verlies en rouw en laat de esthetica van de gebroken mens zien.

In samenwerking met beeldend kunstenaar Jan Wattjes creëren we een installatie geïnspireerd op een badkamer waarin de voorstelling gespeeld wordt.

 

 

 

 

”Je zal steeds minder meedoen aan het spel dat leven heet, Je zult niemand meer tegenspreken, nooit meer je middelvinger opsteken.”

Meisje op de koude stenen. Donker haar, witte huid. Ze ligt net ongelukkig, als een pop die iemand daar zo neergelegd heeft. Je hoort het tikken van een kraan, het geluid van de druppel echoot door de badkamer. Haar haar is nat, haar adem beeft, trilt ze? Ze kijkt schuin naar het plafond, alsof daar iets of iemand tevoorschijn zal komen om haar te redden. Buiten het tikken van de kraan blijft het stil, geen vleiende stem, geen troostende hand. Onhandig krabbelt ze overeind, loopt naar de spiegel en bekijkt zichzelf van heel dichtbij. Haar neusgaten, haar voortanden, haar oor. De spiegel beslaat door haar onregelmatige ademhaling. 

In samenwerking met: Claire Porro, Jasmijn Meurs, Iza Wirken, Jan Wattjes

Poster: Minou van Hoof